IZJAVE MED SNEMANJEM

Spoznal sem, da nihče drug, razen mene, ne more in ne sme odločati o tem, ali bom delal film. Mislim, da je takšno spoznanje za režiserja ključnega pomena… … Zgodba je postavljena v sedanji čas in obravnava večne teme. Dnevno aktualne in politične teme me ne zanimajo. Tiste majhne usodne stvari, ki se pletejo med ljudmi, me zanimajo bolj kot eksplozije in ideološka natolcevanja. S Šelestenjem želim ustvariti lep, intimen film.
   -Janez Lapajne (za Vikend magazin, julij 2001)

Na vajah in med snemanjem smo se veliko pogovarjali o odnosu med moškim in žensko. Včasih so se iz tega razvile prave polemike.
    -Barbara Cerar (za Vikend magazin, julij 2001)

Bela Krajina je poseben del Slovenije, v katerem se ni kaj dosti snemalo. Nam je koristila, ker je odmaknjena od Ljubljane ali kateregakoli večjega mesta. Naša zgodba se dogaja nekje na samem. To so intimni problemi, ki jih ljudje intimno razčiščujemo med seboj med štirimi stenami, kar smo hoteli ponazoriti tudi z okoljem.
   -Rok Vihar (za TV Slovenija, julij 2001)

Meni je fajn ta način dela, ki smo ga imeli. Od začetka smo ful sodelovali in prišli do enih takih spontanih trenutkov… … Tudi igralci smo ful udeleženi. Na drugih snemanjih ponavadi rabiš toliko in toliko časa, da padeš v ekipo, tukaj pa si vpet noter od samega začetka.
   -Grega Zorc (za TV Slovenija, julij 2001)

Moram reči, da že dolgo nisem snemala tako lepo kot tokrat.
   -Maša Derganc (za TV Slovenija, julij 2001)